top of page
Caută

CE FACE UN COACH BUN?




Cum este, ce face și ce nu face un coach bun?

Un coach bun intelege nevoile clientului, creaza un fundament solid de comunicare profunda si are tehnicile sa faciliteze clientului explorarea sinelui la nivel cat de adanc are nevoie acesta.

Un coach bun este curios insa profund discret in acelasi timp, onest si autentic, neutru si constructiv, face mult cu putin- si te conduce acolo unde ai tu nevoie, nu acolo unde crede el ca ai nevoie.

Un coach bun stie sa vorbeasca potentialului tau, sesizand totusi ceea ce ar putea fi imbunatatit, si oglindindu-ti tie acest lucru, in diverse feluri, in limbajul pe care tu il intelegi cel mai bine.

Un coach bun faciliteaza “ constientizari” si clarificari, pe romaneste, ai ocazia sa traiesti experienta(in conversatiile cu un coach), ca mintea ti se limpezeste, ca iti “pica fisa” si incepi sa iti vezi solutiile clar.

Cand tu esti confuz din cauza a prea multe variante, perspective, ziduri, circumstante, suferinte, iluzii, indecizii, opinii, umbre… un coach bun te re-aduce la imaginea de baza, da fardurile si faldurile la o parte si faciliteaza conectarea cu sine- in alb si negru- ca la o radiografie, in debutul programului de coaching. Apoi, te invita sa adaugi tu culorile realitatii, rand pe rand.

Ce nu face un coach bun: nu judeca, nu face in locul clientului, nu isi pierde neutralitatea, nu spune clientului ceea ce ar vrea acesta sa auda, nu intra in situatii de conflict de interes.

Un coach bun are el insusi echilibru in toate cele 7 domenii ale vietii: social, familial, intelectual, financiar, fizic, spiritual, sanatate. Daca nu esti bine cu tine, tu, ca si coach, nu poti sa fii bun pentru ceilalti. Un coach bun are el insusi o minte clara si multe rezultate in viata lui. Nu merge zicala aceea, ca poate fi ca si “croitorul fara haine”…..



bottom of page