top of page
m25.jpg

 

LIFE COACHING 

 

La modul general, clientul care vine la coaching este un om inteligent, educat, cel mai adesea manager, lider, performer, uneori antreprenor, are  intre 25-60 de ani, are stil, este cultivat, s-a plimbat,in general este constiincios in ceea ce face si vrea mai mult de la ea/el, este deschis cresterii si stie ca in lumea moderna sunt multe chestii faine de care te poti ajuta ca sa progresezi mai repede, este un om deschis noului, caruia ii place sa invete,  care vrea mai mult sens in viata lui, mai multa aliniere, noi perspective de gandire si actiune; are problemele existentei asigurate, dar are nevoie de mai multa claritate, putere, expresie de sine, atat pe plan personal cat si profesional . Vrea sa fie un om mai bun, un partener mai bun, un manager mai bun, vrea mai mult echilibru si mai multa autenticitate.

Life Coachingul -este abordat frecvent de oameni tineri care abordeaza viata abrupt si isi dau seama brusc ca au nevoi de adaptare comportamentala pe care nu au cu cine sa le discute spre rezolvare. 

Mai sunt apoi si oamenii isi dau seama ca sunt la mijlocul vietii, au niste tipare care ii saboteaza si vor sa le schimbe/depaseasca. Au nevoie sa se redescopere, regaseasca, reinventeze, re-asigure.  Au o viata ok, dar nu au satisfactie, expresie de sine, putere, libertate. Tot cu life- coaching, mai incep si unele persoane care au de facut o tranzitie in cariera; fie omul vrea sa isi schimbe jobul, negociaza un 'exist' sau vrea sa caute altceva si are nevoie sa discute cu cineva calificat in astfel de procese. Sau a fost dat afara, in jurul varstei de 40-48 ani si are nevoie sa isi gaseasca drumul mai departe.

Uneori incepe cu life coaching si un team manager, care are de fapt nevoie de 'managerial coaching' si apoi de 'team coaching'. Este genul de  manager la prima sau a doua exprienta manageriala, care  are de condus o echipa si isi da seama ca nu reuseste sa gestioneze relatiile eficient, ca oamenii nu colaboreaza, nu se pun de acord in sesiuni comune de lucru, nu folosesc forta inteligentei colective, nu se comporta ca o echipa. Si, el, ca lider al lor, stie ca se poate mai mult, si apeleaza individual la un coach, apoi la eal ca 'team coach' pt.procese de catalizare, coagulare, constientizare, trezirea empatiei, colaborarii si fortei grupului.  

Tot la  life coaching vin persoane  cu un job de conducere solicitant, care vor  sa se clarifice in luarea de decizii prin conversatia cu un coach si sa isi atinga obiective specifice, in special personale. Sunt puternici, dar cu un ego strunit astfel incat sa is idea seama de nevoia de adaptare si invatare continuua, de slefuire a caracterului, a comportamentelor si de intelegere  si stapanire a unor fineturi pt a conduce  alti oameni, eficient.

Care este modalitatea dumneavoastra actuala de a va gasi solutii geniale ?

 

​​

​Stiinta ne spune ca noi fiintele umane ne folosim o mica parte din capacitatea cerebrala , numai 5-10% .V-ati gandit ce facem cu restul de 90-95% ?

Care era puterea mentala a lui Eistein, Steve Jobs sau Leonardo Da Vinci?    Veti descoperi prin accesarea The Brain Walk .

 

Daca am reusit cu doar 10% sa putem duce astronauti pe luna, sa putem construi internetul, iar cercetatorii au facut descoperiri medicale incredibile, imaginati-va ce am putea face folosind mai multa capacitate celebrala!

 

Am multe metode lucru, una din ele, se refera la conectarea cu geniul interior prin "streaming "  este una din metodele  folosite pentru a ne asista clientii in a-si accesa centrii creativitatii ."Streaming-ul"ne ajuta sa “ vedem” noi solutii.Toate inventiile majore au fost produsul final al unui tip sau altul de streaming in flux de informatii si imagini. Metodologii  de coaching ca 'The Brain Walk', de exemplu, angreneaza  procese de gandire complexa, cu implicare simultana a  emisferei stangi( logice) si emisferei drepte( creative), pentru a conduce in mod automat clientul la creearea de solutii perfecte pentru obiectivele lui.

The Brain Walk permite folosirea gandirii  integrale, numite pentalaterale. Ce puternic suna, nu-i asa? Cu PCMK inveti sa gandesti ca un Einstein.

Creierul are o imensa plasticitate. Aveti incredere ca veti putea aceesa noi moduri de a gandi, precum Pitagora, Socrate,Steve Jobs  sau Lonardo Da Vinci  .

 

Einstein a fost un maestru al "streaming-ului"in  fluxul de imagini si informatii. El obisnuia sa stea  intr-un scaun, cu dosul palmei odihnindu-se pe genunchi, cu cate o piatra in fiecare mana. Obisnuia sa se concentreze pe cea mai importanta problema  din viata sa. Apoi, el ii comanda emisferei stangi sa se deconecteze si emisferei drepte sa se activeze. Apoi el astepta rabdator ca o imagine sa apara in fluxul gandirii din emisfera dreapta, emisfera ce reprezinta sediul creativitatii si care se exprima in imagini. Odata ce imaginea, sau solutia aparea, Einstein obisnuia sa isi foloseasca emisfera stanga pentru a o decoda. Cu alte cuvinte, el lucra sa descopere cum imaginea reprezenta o solutie la provocarea lui. 

Va simtiti blocati ?

 

Daca incercati sa atingeti anumite obiective dar inca raman la stadiul de idei si nu aveti nicio putere de actiune, in mod sigur exista pe fundal o convingere negativa. Acesta e cauza, obstacolul, greutatea de pe umeri.

Gandirea pozitiva are un efect profund asupra comportamentului si genelor, dar doar atunci cand este in perfecta armonie cu subconstientul.

Gandirea pozitiva nu inseamna sa ignori realitatea si sa vopsesti in roz ceea ce este gri. Gandirea pozitiva inseamna modul in care te raportezi vietii, oamenilor si evenimentelor provocatoare care apar in viata ta. Inseamna in primul rand sa privim provocarile ca oportunitati de crestere. 

Gandirea negativa are un efect  puternic, nociv atat pentru mintea cat si pentru corpul si spiritul nostru.

Atunci cand recunoastem in ce fel aceste ganduri pozitive si negative ne controleaza biologia, vom putea sa folosim aceste cunostinte pentru a crea fericire si sanatate in viata noastra.

Stiati ca…

 

  • Toate componentele chimice din corpurile noastre formeaza o retea  informationala?

  • Stabilind baza bio-moleculara pentru emotiile noastre, cu ajutorul acestor noi descoperiri stiintifice intr-o modalitate clara si accesibila, avem puterea de a ne intelege pe noi insine, de a ne intelege mai bine  sentimentele, conexiunile intre mintea si corpul nostru, intr-o modalitate noua, plina de semnificatie si fundamentata explicit stiintific?

  • Daca emotiile noastre sunt blocate din cauza negarii, represiei, traumei, atunci fluxul sanguin poate fi diminuat prin constrictie in mod cronic, privand astfel cortexul central, dar si alte organe, de procesul vital de hranire?

  • Desi la nivel constient generam un impuls si creierul da imediat comanda si se produce neurotransmitatorul necesar, daca neuroceptorii sunt blocati, rezultatele intarzie sa apara. Asta va poate face sa va simti incetosat, mai putin alert si limitat in a putea intelege lumea inconjuratoare. Astfel, abilitatea de a lua decizii care sa va schimba psihologia sau comportamentul este afectata. Ca urmare, va puteti bloca, veti fi inapt sa raspundeti intr-un mod nou la lumea inconjuratoare deoarece  repetati  subconstient, pattern-uri negative.

  • Anumiti neuro-receptori de la nivelul membranei celulare, blocati fiind din cauza negarii, represiei, a traumei , nu permit neurotransmitatorilor sa patrunda in celula?

 

Sursa: “Moleculele emotiei”, Dr. Candace Pert, (cercetator recunoscut international, care a publicat peste 250 de articole stiintifice)

 

"Până când nu veți duce cele mai importante credinte din subconștientul  dvs. in zona de conștient, vă va direcționa viața pe voi si nu voi pe ea, și asta o  veți numi soartă". C.G. Jung

"Puteti aborda si solutiona subiecte de coaching din toate cele  domenii ale vietii: social, intelectual,  sanatate, financiar, cariera, spiritual, familie.

life chart.jpg
bottom of page