top of page

Expertiza mea in coachingul de echipa :

team coaching maria iris hoeppe bucurest
IMG_8795.JPG
maria iris hoeppe coach top management 2

 

CUM STIM CA ESTE MOMENTUL PENTRU

TEAM COACHING, MAI DEGRABA DECAT TRAINING SAU TEAM BUILDING?

Desi membrii echipei au o acumulare de 'hard skills' si experienta manageriala, singular  actioneaza destul de bine, insa ca echipa, nu au procese eficiente, nici comunicare de buna calitate, nu au sedinte productive, transparenta lipseste,  nu aplica un leadership autentic, colaborativ, integrativ. Practic, grupul de manageri nu poate beneficia de forta inteligentei colective, de valoare sinergiei si de puterea coeziunii. 

De asemenea, coachingul de echipa este potrivit atunci  cand  echipele sunt nou formate si nu au suficienta experinta de lucru impreuna pentru a putea fi eficienti si a progresa rapid.

 

I.Impreuna cu CEO-ul si Directorul HR , coachul are acces la informatii care sa ii faciliteze intelegerea contextului organizatei, a obiectivelor, a strategiei si a structurii.

 

II.Are loc o serie de evaluari individuale si de echipa . Evaluarea membrilor cheie din organizatie, eventual a competentelor de leadership si al alinierii comportamentelor cu postul ocupat.

III.Pentru o imagine mai ampla se efectueaza seturi de evaluari 360 .

IV. Coachul participa la sedintele de board si evaluaza 'live': sistemul, dinamica, stilul de comunicare, eficienta.

V. Urmeaza etapa de creare a unui plan de dezvoltare pe echipa si a unor planuri de dezvoltare individuale pentru fiecare manager/director.

 

VI.Are loc o sesiune de lucru pe tema reimprospatarii  sau crearii setului de valori, la 'misiunea si viziunea  companiei' .

VII.Au loc sesiunile de coaching individuale (10-12 sedinte, a cate 90-120 min), alternant cu sesiuni de lucru  de team coaching , cu intrega echipa (work-out sesions). Focusul este pe co-creatie, pe aliniere, eficientizare procese decizionale, colaborare si cunoastere. In ambele tipuri de sesiuni, se lucreaza cu obiective s.m.a.r.t si se finalizeaza cu solutii si planuri de actiune. 

VIII.Coachul parcurge cu fiecare manager/ director programul aliniat cu planul de dezvoltare creat, clientul fiind responsabil de abordarea  fiecarui obiectiv, responsabil, profund, angajant.

IX.La sfarsitul programului se trag concluzii, se analizeaza R.O.I ( return of investment), se stabileste un sistem de follow -up cu seful direct.

 

X. Se analizeaza cu echipa obiectivele  s.m.a.r.t  de la care s-a plecat, nivelul de realizare, si se finalizeaza cu concluzii  si adiacente planuri de actiune pe 1 obiectiv NOU de echipa, cu care grupul va lucra fara coach . 

Engineer discussing meeting for architec

DE UNDE INCEPE SI UNDE SE TERMINA UN PROGRAM DE TEAM COACHING ?

TEAM COACHING

 

 

clienti coaching maria iris hoeppe.png
bottom of page