top of page
Caută

3 PRINCIPII ZEN UTILE ORICARUI LIDER

3 PRINCIPII DE ZEN UTILE ORICĂRUI LEADER.

Ador filosofia Zen, deoarece mă ajută să văd viața mai clar, păstrându-mi simțurile vii, mintea organizată și sufletul vibrant. Aș dori să-ti împărtășesc 3 principii Zen, care sunt foarte utile pentru orice lider.


1.Simplicați !


Exprimați-vă întotdeauna într-un mod simplu, simplu, natural, clar și articulat, omițând sau excluzând neesențialul. Respectați conceptul „mai puțin este mai mult”. Mergeti la esența fiecărui subiect pe care îl analizezi, fă-l foarte clar pentru tine și abea apoi împărtășeste. Asuma-ți responsabilitatea cu privire la păstrarea minimalistă, simplă și clară a mediului din organizația ta. Acest lucru va implică îmbrățișarea transparenței în procesele de luare a deciziilor și în implementare. Abilitatea de a stabili, crește, extinde și restabili simplitatea este o competență managerială cheie.


2. Fiți prezenți continuu și „mirosiți aerul”.


“Yugen” înseamnă în japoneză „un simț profund și misterios al perceperii frumuseții universului… și a frumuseții triste a suferinței umane”. Acest principiu poate oferi o perspectivă asupra dezvoltării culturii organizaționale. Fiecare organizație are o cultură unică care a evoluat de-a lungul timpului. Schimbarea unei culturi este o provocare; necesitând efort și colaborare considerabilă. Dar știind că cultura poate deveni contra-productivă pentru atingerea obiectivelor organizației, trebuie să fim siguri că suntem conștienți pe deplin de ea. Principiul „yugen” le reamintește liderilor să recunoască și să valorizeze „simțul misterios al frumuseții” în culturile lor organizatorice și să procedeze cu atenție atunci când gestionează schimbarea; prin păstrarea elementelor bune, în timp ce se străduiesc să adapteze pentru viitor alte concepte. Liderii japonezi asunt antrenați în a asculta cu urechile, ochii și cu intuiția, întotdeuna având în vedere să se asigure că au înțeles “ a ce mirosea aerul” , adresând înțelept elementul cheie care plutea în aer.3.Cultivați metode pentru a vă împrospăta și crește energia.Mintea, corpul și sufletul trebuie să fie o trinitate puternică, dacă una din cele 3 una este slăbită, dezenergizată, le afectează si pe celelalte, iar liderul nu mai poate fi eficient. Un lider extenat și/sau agitat își va pierde gândirea logică, claritatea și, prin urmare, puterea și credibilitatea. Trebuie să cultivați pacea interioară, să aveți metode care să vă pună pe făgaș gândurile și să aveți în jurul dvs. persoane care știți că va pot ajută la reechilibrarea mai rapidă. Liderii cei mai eficienți sunt capabili să-și mențină energia la cote ridicate și să aducă un sentiment de „calm pozitiv-activ” la locul de muncă. Nu uitați: sentimentele dvs. vor fi întotdeauna contagioase, întrucât sunteți ‘alfa-ul’ organizației voastre. Self- leadershipul implică să-ți oferi sprijinul necesar pentru a te odihni, a te calma, a te clarifica și a te cristaliza în tot ceea ce înseamnă gândirea, prezența și acțiunea ta.


Commenti


bottom of page